ga terug naar projectenoverzicht
Project: 11043
Jaar: 2011
Locatie: Dwarsweg - Wassenaar
Omschrijving: Duinvilla Wassenaar

Duinvilla Wassenaar

Villa gelegen in duinlandschap

Aan de Dwarsweg in de wijk De Kieviet te Wassenaar hebben wij een oude villa gedeeltelijk gesloopt ten behoeve van een nieuw volume. De originele villa was voorzien van lessenaarsdaken en was opgedeeld in twee volumes. Voor het nieuwe ontwerp hebben wij de verdiepingshoogte verhoogd en het volume vergroot. Het resultaat is een strakke moderne villa verzonken in het glooiende duinlandschap.

"Horizontale vlakken geven een stoer en strak gevelbeeld"


De gevel van de villa is volledig na geïsoleerd met EPS isolatieplaten die zijn voorzien van strak pleisterwerk. In het pleisterwerk zijn grote horizontale raamopeningen gerealiseerd. Door tussen de raamopeningen donker grijs pleisterwerk toe te passen zijn de horizontale vlakken extra aangezet en dit geeft de gevel een stoere en strakke uitstraling. De kelderverdieping van de villa is deels opgenomen in het duinlandschap en is deels gelegen aan het lagere maaiveld.

91e14390c30d8f44979bd0024d23953e2e4968e6 3baa53dbf6b3c36024b243de8387a3cc895b42ed 7cbd251b3990297880ecbe40dd41f85b3a8a04f6 be0610873ee45d64f9d466ed4c9307499994c3aa

Het horizontale karakter van de villa wordt nog eens versterkt door het uitkragende balkon. Het balkon is aan de entreezijde afgerond. Dezelfde ronding is nabij de entree en het trappenhuis toegepast. 

11043-bv-pre-web-website-768x525-kl1new1482411345

Deze rondingen vormen een interessant contrast met de strakke vorm van de villa. De rondingen zorgen voor een ‘zachte’ benadering van de villa en een vloeiende entree.

11043-bv-pre-web-website-768x525-kl2new1482411345
11043-bv-pre-web-2016-10-27-7new1482411345
11043-bv-pre-web-website-768x525-kl4new1482411428

Voor de entree is een verbijzondering gemaakt in de zijgevel. De witte gevel wordt hier onderbroken door een verticale pui met daarin een luifel opgenomen. Bij binnenkomst is de ronde trap te zien en schijnt er indirect daglicht via de glazenvloer naar binnen. Aan weerszijden van de entree zijn glazen taatsdeuren toegepast met ranke zwarte stalen profielen. Voor de taatsdeuren is het Frits Jurgens systeem toegepast.

11043-bv-pre-web-website-768x525-kl3new1482411522

In de gevel zijn donkergrijze aluminium kozijnen toegepast. De dorpels en muurafdekkers zijn uitgevoerd in gezoet grijs natuursteen. Het terras en de traptreden zijn uitgevoerd in gebrand en geborsteld grijs natuursteen. De materiaal combinatie van pleisterwerk, aluminium kozijnen en grijs natuursteen zorgt voor een hoogwaardige en rustige uitstraling.

11043-bv-pre-web-website-768x525-kl5new1482411523

Aan de tuinzijde bevindt zich de woon leefkeuken. Voor een directe verbinding met de tuin is een vouwgevel toegepast. Deze vouwgevel kan over de volledig breedte worden geopend. Aan de andere zijde bevindt zich een meer formele woon eetkamer. De hangende Gyrofocus openhaard vormt hier een spectaculair middelpunt in de ruimte. 

Op de verdieping bevinden zich de kinderslaapkamers en de master bedroom met inloop kledingkast. In de kelder bevindt zich een grote garage en een speelruimte.


woonark-exterieur
Woonark Amsterdam

De woonark ligt aan de gracht in Amsterdam. Het verticale stramien in de gevel zorgt voor een heldere structuur. Door deze systematiek is het mogelijk om in hetzelfde gevelconcept zowel een open, glazen gevel richting de gracht als een gesloten gevel naar de straat te maken.

ga naar project
6cd4524c6427af90d2332931cc6f869e6249822d
Maisonettes in woonark

Deze woonark is verdeeld in vier maisonettes. De slaapfuncties bevinden zich op de onderste verdieping. terwijl de woonfuncties op de open bovenverdieping gesitueerd zijn. De twee verdiepingen zijn door middel van een groot trapgat ruimtelijk met elkaar verbonden. Aan de landzijde zijn alle woningen voorzien van een grote tuin.

ga naar project
85794eb45f8a9888b2691f0b694d22c0d0c1ef2f
Verbouwing woonark

Deze recreatieve ark aan de Kager Plassen is door ons voorzien van een geheel nieuwe binnenindeling en een nieuwe gevel. De bestaande ark had een rode gevelbekleding met kleine witte kozijnen, die willekeurig over de gevel verdeeld leken te zitten. Wij hebben de ark volledig gestript en door YM-Bouw zowel van binnen als van buiten opnieuw bekleed. De indeling richtte zich in de oude situatie op de weilanden. Deze focus hebben wij verlegd naar het water. Om deze reden zijn alle binnenwanden verwijderd, zodat met een schone lei begonnen kon worden met de herindeling.

ga naar project
1df408fd3936f5fa021c234c7ca240702f74fa5c
Van monumentaal kantoor naar luxe stadsappartementen

Dit Rijksmonumententale kantoorpand aan de Scheveningseweg wordt getransformeerd naar een woongebouw met daarin vijf luxe appartementen. Hiermee wordt de originele woonfunctie weer in ere hersteld. Ook het omliggende terrein zal volledig getransformeerd worden van een open parkeerplaats naar een tuinontwerp met daarin parkeerplaatsen opgenomen.

ga naar project
c4ed7efd7756813ec55fdc04c942c2c4e9e4099c
Verbouwing vrijstaande woning Muiderberg

Het project betreft de complete verbouwing van dit vrijstaande huis in Muiderberg, waarbij de oude woning is voorzien van een grote aanbouw. De aanbouw is een verlenging van de woonkamer en is deels verdiept uitgevoerd. Hier is voor gekozen, omdat de bestaande plafondhoogte in de woning zeer beperkt was. De aanbouw is wat vormgeving betreft contrasterend ontworpen te opzichte van het bestaande woonhuis.

ga naar project
0cdc9b12964caae7e64ab0b1b0bf9db3a8bb3918
Van koetsfabriek naar stadsvilla

Aan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag transformeerden wij een voormalige koetsfabriek tot een unieke stadsvilla. De te verbouwen fabriek kan vanaf twee zijden worden bereikt. Met de auto vanaf de Nieuwe Schoolstraat en te voet via een patio en een hofje vanaf de Denneweg. 

ga naar project
14243-uo-afb-2016-05-17-1-gr111484643616
Monumentaal pakhuis Amsterdam

Bij de verbouwing van dit monumentale pakhuis in Amsterdam stonden wij voor de opgave om van een souterrain zonder ramen een volwaardige woonverdieping te maken. In nauw overleg met monumentenzorg is een vergunning verkregen voor het maken van een vide tussen bel-etage en souterrain. De vide brengt licht in het souterrain en zorgt voor een visuele en fysieke verbinding tussen beide etages. Omdat de vloerbalken een monumentale status hebben is ervoor gekozen om alleen de grenen vloerdelen ter plaatse van de vide te verwijderen: er loopt dus een flinke balk door de vide heen. Dit geeft echter veel karakter aan deze bouwkundige ingreep.

ga naar project
79e7ef7f7abfc1a83e75f80883d00855bb16e027
Jaren 30 woning

Aan de Roodborstlaan gelegen in de vogelbuurt te Den Haag, staat deze jaren 30 hoekwoning. Het is een grondgebonden, vrijstaande woning met een royale entree en fraaie luifelconstructie bij de voordeur. De bijzondere vormgeving van kozijnen en de fraaie metselwerkdetailleringen zijn kenmerkend voor dit type woning. 

ga naar project
exterieur-opgebouwd-kantoorgebouw
Kantoorgebouw opgebouwd

Het hergebruik ontwerp voor het Bischoff-gebouw te Hengelo is een combinatie van oud en nieuw. Het bestaande gebouw is gedeeltelijk gestript, opengewerkt en uitgebreid met een nieuwe bovenwereld. 

ga naar project
verbouwing-groothandel-exterieur-luifel1
Verbouwing groothandel

Op het industrieterrein de Spaanse Polder te Rotterdam hebben wij een bestaand distributiecentrum getransformeerd tot een groothandel. Het distributiecentrum aan de Vlaardingweg bestaat uit diverse grote hallen en kantoorruimten. Deze verschillende gebouwen  worden in de nieuwe situatie samengevoegd middels een grote rode luifel. De luifel bevindt zich aan de representatieve zijde en fungeert zodoende als eyecatcher voor het  winkelende publiek. De thematiek van de entree is ook in het interieur door ontworpen. In de grote hallen zijn stellingen geplaatst met daarin rode verlichtingselementen. Ook de kassa’s en informatiebalie zijn mee ontworpen. Het plafond boven de kassa’s is voorzien van rood strekmetaal.

ga naar project
herbestemming-kuuroord-exterieur-logeerverblijf
Vakantiepark - Saint Pierre (FR)

Op een landgoed in Saint Pierre in Zuid Frankrijk zijn oude schuren en woningen herbestemd ten behoeve van een kuuroord. De oude schuren en woningen staan verspreid in het glooiende landschap. Voor aanvang van de ontwerp werkzaamheden zijn de gebouwen bouwkundig opgenomen en in kaart gebracht. Na de bouwkundige opname is er een ontwerp gemaakt voor diverse logeerverblijven (Gites) en een badhuis.

ga naar project
dakopbouw-renovatie-exterieur-voorgevel
Renovatie gehele bouwblok

Het gehele blok aan de Hattemlaan is door ons gerenoveerd. De woningen op de begane grond en de eerste verdieping zijn volledig vernieuwd en de bovenwoningen zijn voorzien van een dakopbouw. Tevens is de gehele achtergevel voorzien van nieuwe balkons. De optopping van de tussenwoningen bestaat uit een kap met dakkapellen en een setback gevel met dakterrassen. In deze optopping zijn slaapvertrekken gesitueerd. Op de hoeken zijn de optoppingen doorgemetseld. Het woonprogramma op de hoeken is omgekeerd ten opzichte van de tussenwoningen. Hier is de woonruimte op de derde verdieping geprogrammeerd en de slaapvertrekken op de tweede verdieping.

ga naar project
restauratie-rijksmonument-exterieur
Restauratie Rijksmonument

Het Rijksmonument Huis Maarheeze, is gesitueerd aan de Rijksstraat te Wassenaar. Deze villa is in de periode van 1914 tot 1916 gebouwd op het voormalig grondgebied van het landgoed Oud Clingendaal. De villa en de architectonische tuin zijn ontworpen door de architect J.J. Brandes. Het voormalige woonhuis was voor de restauratie in gebruik als kantoor. De villa bevond zich voor restauratie in redelijke staat de tuin was echter zeer vervallen. 

ga naar project
e260cc0340b8faf2a921125aa036b4d9638592fa
Renovatie villa Wassenaar

In De Kievit te Wassenaar werken wij aan de renovatie van deze villa. De villa is oorspronkelijk ontworpen door de architect, die ook de door ons verbouwde Villa Maarheeze aan de Rijksstraatweg in Wassenaar heeft ontworpen, Co Brandes. Voor deze renovatie hebben wij interieurtekeningen gemaakt en doen wij de bouwbegeleiding.

ga naar project
1bce63a344066cb47edbbae0649397e9b79cd45f
Hergebruik scheepswerf

Een belangrijk deel van de hedendaagse opgave is hoe om te gaan met bestaande in onbruik geraakte bebouwing. Industriële loodsen op mooie locaties die niet langer gebruikt worden voor hun oorspronkelijke functie zijn vaak zeer geschikt voor een nieuwe functie, bijvoorbeeld een vrije vorm van wonen. Zo ook deze loodsen op een oud scheepswerf.

ga naar project
dakopbouw-dakterras-exterieur
Dakterras met entreegebouw

Het project betreft het realiseren van een dakterras met een klein entreegebouwtje, ook wel duivetil genoemd. Materiaal en kleurstelling van het dakterras en het kleine opbouwtje komen met elkaar overeen, waardoor een harmonisch geheel ontstaat. In het opbouwtje is ruimte voor opslag van tuinstoelen, plantenbakken, etc. Ook is er een wateraansluiting en buitenkraan.

ga naar project
3f0703d151fceb2cf1bdfb1d9d9ca7c6f7219dd6
Woningen in het Valkenboskwartier

Evenals stadsdeel Laak is het Valkenboskwartier in Den Haag een gewilde buurt voor beleggers. Dit mooie pand aan de Daguerrestraat bestond uit een parterrewoning met dubbelbovenhuis met kap. De parterrewoning is los verkocht. Het dubbelbovenhuis is opgedeeld in 5 appartementen voor de verhuur.  De kapverdieping is geschikt gemaakt voor bewoning. Dit project is gedaan in opdracht van 070-vastgoed en Langeveld van den Heuvel vastgoed.

ga naar project
loftappartement-met-dakterras-interieur
Loftappartement in Scheveningen

Voor een appartement aan het Sweelinckplein in de wijk Duinoord hebben wij een loft ontworpen met daarin een spectaculaire trap naar het dakterras. In het appartement zijn lichte neutrale kleuren gecombineerd met de warme kleur van de bestaande houten dakconstructie. Op het terras is deze materialisering doorgezet. Vanaf het nieuwe dakterras is er een prachtig uitzicht over Scheveningen.

ga naar project
verbouwing-kerk-tot-woonhuis-interieur
Verbouwing voormalige kerk

In een voormalige kerk hebben wij een ontwerp gemaakt voor een verbouwing waarbij een grote woning wordt gerealiseerd. Ten tijde van ons ontwerp werd het gebouw alleen gebruikt op de bovenste twee verdiepingen, omdat de ligging van deze verdiepingen optimaal ten opzichte van de zon was. De iets donkere, maar ruimtelijk zeer aantrekkelijke begane grond stond leeg. Het doel van ons ontwerp was om de begane grond en de daaraan gelegen tuin een integraal onderdeel van de woning te maken. Hetzelfde gold voor het achterhuis. 

ga naar project
13094-bv-pre-web-website-1200x600-gr11482490121
Interne verbouwing Zeeland

In het Zeeuwse Ouwerkerk hebben wij gewerkt aan de complete renovatie van dit woonhuis. De kap is voorzien van een grote dakkapel en de begane grond is opengewerkt en voorzien van een nieuwe keuken. Op de verdieping is een nieuwe badkamer geplaatst. Het huis is aangekocht omdat de opdrachtgevers gevallen waren voor de prachtige plek aan de rand van het dorp. 

ga naar project
transformatie-stal-tot-woonhuis-interieur
Boerderij groene hart

De stal van deze boerderij in het Groene Hart hebben wij getransformeerd naar een loftachtige woonruimte. In de stal zitten diverse karakteristieke elementen die een uniek karakter geven aan het nieuwe woonhuis. Voor het interieur is de industriële betonstructuur in het zichtgelaten. Ten behoeve van extra daglicht en een ruimtelijke verbinding tussen de begane grond en de verdieping is gedeeltelijk de betonvloer open gezaagd. In de gevel zijn de originele stalen ramen na-geïsoleerd. 

ga naar project